Groene Schoolpleinen

Groene Schoolpleinen

Heeft jouw school al een schoolplein dat de kinderen uitdaagt tot veelzijdig bewegen, creatief buitenspelen en eindeloos ontdekken? Om maar een paar van de voordelen te noemen: alle kinderen vinden een plek om te spelen, de stress en het pestgedrag wordt verminderd, obesitas wordt teruggedrongen, kinderen EN leerkrachten worden meer betrokken bij hun leeromgeving.

  

Werkplaats Groene Schoolpleinen 2022 / 2023

De Werkplaats Groene Schoolpleinen biedt een traject van een jaar professionele begeleiding van droom tot realisatie. We betrekken kinderen, ouders en leerkrachten bij het proces, van eerste idee tot en met gebruik inclusief integratie in het schoolprogramma. Onze ervaring leert dat er met goede begeleiding en nazorg veel energie vrijkomt, een voorwaarde om te komen tot een duurzaam resultaat met een verreikend (of is het verrijkend? ;-) draagvlak. Doe dit jaar nog mee!

 

Starthulp

In een traject van ca 1 jaar wordt jullie school begeleid van droom tot eerste werkdag. Dit traject is inclusief een schetsontwerp door een aan Stichting Springzaad gerelateerde ontwerper. De kosten voor dit traject bedragen 5.762 EUR incl btw waarvan de school een eigen bijdrage betaald van 2700 EUR incl btw.

Kosten: minder dan 50%

 

Doe sessies op thema

Aankomend seizoen bieden we weer drie thema avonden en een fietsexcursie gratis aan, waarvoor je je per direct kunt inschrijven. Er zijn een beperkt aantal plekken, dus meld je op tijd aan.

Locatie is het Groene Huis - Schothorsterlaan 21 of op een van de deelnemende scholen. Inloop 19.00u, we starten om 19.15u en eindigen 21.00u. Na aanmelding ontvang je van ons meer informatie voor deelname.

De afsluitende activiteit voor de zomervakantie is een fietsexcursie op vrijdagavond 24 juni om 17.00u. 

Startpunt: basisschool Sint Joris, Schimmelpenninckkade 2. Graag aanmelden ivm de catering via post@033groen.nl

Kosten: gratis

Factsheet beheer en onderhoud

 

In company en advies

Voor een korte verdieping op een specifieke vraag kunnen we een adviesgesprek aanbieden op maat voor jullie team. Neem voor de mogelijkheden contact op met een van de werkplaats coördinatoren.

Kosten: 50 %

 

Meer informatie voor deelname aan het starthulp traject of de doe-sessies en workshops bij een van de groene plein coördinatoren Fabian Brökelmann (Samenwerkstad) of Serai Bressers (033GROEN) via post@033groen.nl.

Bekijk hier het filmpje mbt groene schoolpleinen in de gemeente Amersfoort; dit filmpje kunnen jullie ook goed gebruiken om aan het draagvlak voor een groen schoolplein binnen jullie school te werken.

Graag tot ziens dit schooljaar!

 

Data doe-sessies 2021/2022

30 sept - Kick off werkplaats groene schoolpleinen

18 jan - Draagvlak en inspiratie online sessie

24 feb - Je schoolplein als buurtplein

24 mei - Beheer en onderhoud

24 juni - Fietsexcursie groene schoolpleinen

Locatie: het Groene Huis, park Schothorst en bij de groene plein pioniers-scholen.
De avonden zijn van 19.15u tot 21.00u met inloop vanaf 19.00u. Met koffie, thee en koek!

Meld je alvast aan voor de eerstvolgende doe-sessie door ons een berichtje te sturen op post@033groen.nl.

Meer weten? Neem contact op met onze coördinatoren voor de terugblikken op eerdere doe-sessies en de materialen op thema zoals onze factsheets Werkplaats Groene Schoolpleinen.