Natuurtuin Liendert

Natuurtuin Liendert

Veertig jaar jong en vol natuurkracht! In 2019 bestaat dit enigszins verborgen natuurpareltje midden in Liendert alweer veertig jaar. Te midden van de stadsdrukte hebben een flink aantal wilde planten en dieren hier hun stekje gevonden. Kom ook es meehelpen op elke 1e zaterdag van de maand, ook al heb je maar een uurtje!

Groene Schoolpleinen

Groene Schoolpleinen

Heeft jouw school al een schoolplein dat de kinderen uitdaagt tot veelzijdig bewegen, creatief buitenspelen en eindeloos ontdekken? Om maar een paar van de voordelen te noemen: alle kinderen vinden een plek om te spelen, de stress en het pestgedrag wordt verminderd, obesitas wordt teruggedrongen, kinderen EN leerkrachten worden meer betrokken bij hun leeromgeving.

Ontwerp stadstuinen

Ontwerp stadstuinen

Op zoek naar een ontwerp of uitwerking van een idee voor een tuin, (school) plein of andere (openbare) buitenruimte? Wij gaan graag met je aan de slag! Ook hebben we een uitgebreid netwerk en samenwerking met ontwerpers en landschapsarchitecten.

Proef-Tuin Isselt

Proef-Tuin Isselt

Onder het motto 'Groen werkt Beter' ontwikkelt 033GROEN sinds 2013 de Proef-Tuin Isselt. Deze ca. 5 hectare grootte groenstrook, incl. natuurrijke visvijver is dankzij Amersfoortse bedrijven, vrijwilligers, professionele groenbeheerders én Gemeente Amersfoort organisch gegroeid van saai grasveld tot biodivers voedsellandschap. Een plek-met-een-bijzonder-verhaal waar ‘t goed toeven is voor mens, plant én dier!

De Tuin van De Plataan

De Tuin van De Plataan

Groen Verbindt! Onder dat motto daagde Oranje Fonds in de zomer van 2015 zorginstellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven uit tot het uitwerken van projectvoorstellen. Zorginstelling Lyvore (voorheen: Birkhoven Zorggoed) en 033GROEN sloegen de handen ineen en werkten gezamenlijk het idee voor De Tuin van De Plataan uit;

Groentjes uit Kruiskamp

Groentjes uit Kruiskamp

Enkele jaren geleden nog een grasveldje, vanaf 2014 een buurtmoestuin. 033GROEN transformeerde, naar een ontwerp van Eetjetuin en met hulp van ecologisch hoveniersbedrijf het Wilde Land, dit landje tussen de flats aan de Vasco da Gamastraat (Kruiskamp) in een eetbare tuin.