Over 033GROEN

Coöperatie 033GROEN B.A. is begin 2016 officieel opgericht. De leden van de coöperatie werken in verschillende samenstellingen aan de verschillende projecten of initiatieven. De ondernemers binnen 033GROEN versterken elkaar door de grote diversiteit aan ervaring: van deskundigheid op het gebied van sociale media, sociale innovatie en sociaal maatschappelijk werk tot landschapsinrichting, moestuin- en composteerkennis en een mengeling tussen stadse- en boerenwijsheid.

Ieder lid heeft in ieder geval ‘iets met mensen’ en ‘iets met groen’. De vorm van een coöperatie maakt dat 033GROEN zeer flexibel is, samen maken we de stad groener!

Wilgenboten

Achtergrond 033GROEN

033GROEN is een not-for-profit coöperatie en streeft het ontwikkelen, beheren én gebruiken van betekenisvol groen in Amersfoort na. Dat doet zij vanuit haar waarden betrokken, eco-effectief, nabij én samen. In een samenwerking met 033GROEN draag je positief bij aan een attractief, natuurrijk, kindvriendelijk en gezonde stad.

033GROEN is de zelfstandige voortzetting van het werk van de Tuinmakelaars van het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie (CNME) Landgoed Schothorst, die in 2011-2012 actief waren in de stad. Vanaf 2013 werd op verschillende plekken en schaalniveaus ervaring opgedaan met de ontwikkeling van gemeenschapsgroen. Zo nam 033GROEN het beheer van de voormalige Heemtuin Liendert over. Tezamen met vrijwilligers uit de stad voeren we daar tijdens maandelijkse werkdagen het natuurbeheer uit. Ook werd een start gemaakt met de aanleg van de Proef-Tuin Isselt, een eetbaar park op een bedrijventerrein. In de daarop volgende jaren kregen ook andere groenprojecten vorm: Groentjes uit Kruiskamp, 't Vogelnest – Liendert, Binnentuin Koppel. Samen met Lyvore werken we aan de realisatie van De Tuin van De Plataan (Soesterkwartier), een beleeftuin voor bewoners van deze zorginstelling en buurtbewoners. En onder de vlag van KeiStadHout gunnen we hout dat vrijkomt bij kapprojecten binnen de stad een mooi tweede leven.

In 2015 volgde een zoektocht naar een bestendige organisatievorm, gefaciliteerd door de Gemeente Amersfoort; begin 2016 werd de Coöperatie 033GROEN als maatschappelijke organisatie officieel opgericht. De initiatiefnemers maakten een bewuste keuze voor de coöperatie als organisatievorm. Deze vorm biedt veel mogelijkheden aan bewoners, maatschappelijke organisaties, gemeenten en ondernemers bij te dragen aan een groener Amersfoort.

Wil jij je ook verbinden aan de coöperatie en samen werken aan een leefbaar en groen Amersfoort (en omstreken)? Wordt dan lid van cooperatie 033GROEN! Informatie voor leden volgt binnenkort, neem alvast contact met ons op.

Onze bestuursleden

Wytse Dassen

Voorzitter

Guido van Beek

Penningmeester

Vacature secretaris