De meeste boomspiegels zijn nu kaal, zonder planten en bloemen. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes.

Amersfoort doet mee met het Nationaal Boomspiegelfeest. We roepen iedereen op om op de eerste week van oktober een tuin rond een boom te gaan aanleggen. Samen maken we meer betekenisvol groen en dat begint bij jouw voor de deur. Hoe doe je dat? Hieronder wordt dat in 4 stappen toegelicht.

Stap 1: doe de test

Heb je één of meerdere boomspiegels op het vizier? Doe dan hier de test of ze geschikt zijn.

Stap 2: meld je aan!

Laat ons weten of je meedoet via onderstaand inschrijfformulier. Wij stemmen alles af met de gemeente, zodat jij aan de slag kan. 

Stap 3: bereid je voor

Zorg voor wat compost of humus voor een goede start van jouw boomspiegel. Je ontvangt van ons zaadjes, maar je kunt zelf ook planten of zaden regelen. Kijk hier wat goed werkt.

Stap 4: aan de slag

Spreek een dag en tijd af met je buren om één of meerdere boomspiegels meer betekenisvol groen te geven. Het liefst tussen 1 en 9 oktober, tijdens het Boomspiegelfeest. Kijk hier voor tips bij de aanleg.

Inschrijfformulier

Een speciaal voor de boomspiegel samengestelde mix. Natuurlijk geteelde zaadjes, inheemse bloemensoorten. Dit is voor een boomspiegel voldoende voor 1 m2.